Bianca Romviel

Bianca Romviel

Director Human Resources & General Affairs bij Samsung Electronics Benelux

Bianca Romviel is Director Human Resources & General Affairs bij Samsung Electronics Benelux. Wat wij op 27 december 2021 met haar bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Bianca Romviel. Ik woon samen met mijn man en kinderen in omgeving Utrecht. Inmiddels 24 jaar werkzaam binnen het werkveld Human Resources. Veel van deze jaren doorgebracht bij een Japanse multinational in hele mooie uiteenlopende HR rollen, van lokale HR Manager tot Global HR Director. Mijn werk heeft me naar veel plekken op de wereld gebracht en daarnaast vind ik het privé ook heerlijk om te reizen. Verder geniet ik heel erg van, hoe cliché ook, quality time met familie en vrienden.

Waar werkt u?

Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij Samsung Electronics. In mijn functie ben verantwoordelijk voor Human Resources & General Affairs binnen de Benelux.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Het is juist de breedte van het vak dat Human Resources zo interessant maakt in mijn ogen. Als ik dan iets specifieks moet noemen waar momenteel mijn aandacht en energie naar uit gaan, is dat invulling geven aan cultuur en people programma’s in samenhang met de business strategie. Een zeer actueel thema voor mij en voor mijn team is het stimuleren en ontwikkelen van een omgeving die ruimte biedt voor groei van divers talent. Een omgeving die uitdaagt de beste versie van jezelf te zijn.