Marcel Berghuis

Marcel Berghuis

Chief Human Resource Officer bij Center Parcs Europe

Marcel Berghuis is Chief Human Resource Officer bij Center Parcs Europe. Wat wij op 17 november 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Mijn naam is Marcel Berghuis, ik ben 52 jaar oud. Ik woon in Amsterdam met mijn vrouw en onze twee kinderen (10 en 13 jaar). Alles bij elkaar werk ik nu ongeveer 25 jaar in Human Resources, vanuit uiteenlopende settings, rollen en branches. Werkzaam geweest als extern consultant bij een HR adviesbureau en later als HR Manager en HR Director gewerkt in onder meer reclame, media, entertainment, retail en sports. Naast mijn werk, vind ik het inspirerend om met mijn gezin de wereld te ontdekken en te reizen.

Waar werkt u?

Sinds augustus 2020 ben ik actief bij Center Parcs Europe als Chief Human Resource Officer. Met 8.900 Happy Family Makers, biedt Center Parcs families een unieke totale vakantiebeleving vanuit onze 28 vakantieparken in 4 Europese landen. Het is onze ambitie om de beste Happy Familiy Makers tijdens onze reis aan te trekken en te behouden en hen te verbinden door middel van het bieden van een inclusieve cultuur en leiderschap die verandering en innovatie aanmoedigt.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Interesse in het brede spectrum van het HR vak, zowel in de strategische kant als de operationele invulling. Sterke business oriëntatie en gericht om cultuur, structuur en HR programma’s te verbinden aan de overall strategie. Ik raak gedreven door het leiden van organisatieverandering en het begeleiden van ondernemingen door transformatie. In het future-proof maken van organisaties is het bewust bouwen aan cultuur een bepalende factor en zie ik de ontwikkeling van leiderschap als de succesfactor. Affiniteit met innovatie en creativiteit en altijd geboeid door de praktische invulling er van. 

HRtop100_-_Janine_Vos-Rabobank

Janine Vos

CHRO/Member Managing Board bij Rabobank