Corina Breban

HR-directeur bij Foot Locker

Corina Breban, HR-directeur bij ⁠Foot Locker⁠, spreken wij vanwege de voertaal van het bedrijf in deze podcast, opgenomen op 21 december 2024, in het Engels. “We empower leaders to take better decisions with HR data. From engagement survey results we understand what is going on and implement impactful interventions.” Deze aflevering hoort bij de categorie Data-driven HRM.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Sinds 15 jaar leef ik met veel plezier in Amsterdam. Daar woon ik samen met mijn man en zoon.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen in de bossen en stranden, tennissen, gamen en reizen. Op de regenachtige dagen kun je me vinden in één van de 465 musea in Nederland.

Al meer dan 20 jaar ben ik succesvol in internationaal opererende bedrijven. Naast mijn rol als ervaren en hands-on HR-directeur coach ik executives om beter te presteren. Niet alleen mijn Master in Organisatie Psychologie helpt me daarbij, in brede zin, maar ook als gecertificeerd Co-Active coach.

Als HR-directeur analyseer en ontwerp ik de cultuurverandering met oog voor behoud van het goede. Hierbij zorg ik voor maximalisatie en optimalisatie van het menselijk potentieel en de onderliggende en dus dragende HR-processen.

Waar werkt u?

Nu werk ik als HR Director EMEA Employee Experience bij Foot Locker Europe en heb ik een executive en leadership coaching business. Als gecertificeerde coach breng ik mijn kennis en ervaring mee om het beste leiderschap naar boven te halen in het werkveld.

Foot Locker Inc. viert zijn 50-jarig bestaan met vertegenwoordiging in meer dan 40 landen en meer dan 6500 medewerkers in Europa. Vier prioriteiten:

  • Verbreden van de sneaker cultuur
  • Vernieuwen van haar portfolio
  • Versterken van de klantrelatie
  • Verbeteren van omnichannel operatie

In mijn rol overzie ik de employee experience in b.v. talent acquisitie, performance management, opvolgingsplanning, medewerkersrelaties, Learning & Development (L&D) en Diversiteit en Inclusie.

Waarom is het belangrijk dat HR data gedreven is?

“What gets measured gets done”, zeg ik altijd, een quote van Peter Drucker. Mijn visie op HR creëert de juiste impact met goed inzicht in en managen van (HR) data. Alhoewel ik de mens centraal stel hou ik zicht op de cijfers. Deze houden ons op koers en brengt business waarde. Uiteraard staat de mens nog steeds centraal en verlies ik het individu-zijn en teamdynamiek niet uit het oog.

Wat gaan we meten?
Er is vooringenomenheid in cijfers en data, we zien vaak wat we willen zien en zijn zo geprogrammeerd in ons brein door ervaringen uit het verleden. En zoals een ieder eigenlijk wel weet brengt dat geen garantie op geluk en succes in de toekomst.

HR-data gedreven werken geeft ons de mogelijkheid opnieuw inzichten te verkrijgen als we de mogelijkheid geven data opnieuw te waarderen op haar merites, o.a.: “Wat zeggen de cijfers nu echt?” Gebruik daarbij een kritische houding en breng duidelijkheid vooraf voor de stelling die je neerlegt.

Verbeterde ROI en resultaten krijg je alleen door intuïtieve en menselijk gezichtspunt te combineren met goed gebruik van en inzicht in data en HR-dashboards.