Dionyse Vijgen

HR-directeur bij InfraMobility en Munckhof

Dionyse Vijgen, HR-directeur bij InfraMobility en Munckhof gebruikt HR data voor het anticiperen op verzuim. Waar je normaliter achter de feiten aanloopt kun je met data ook vooruit kijken. Luister hier de hele podcast, opgenomen op 11 januari 2024. Deze aflevering hoort bij de categorie Data-driven HRM.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik ⁠⁠hier⁠⁠ voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Dionyse Vijgen, 35 jaar, ik woon samen met mijn vriend en zoontje van 15 maanden. Na mijn studie Bachelor in Business Administration in Breda ben ik via het recruitment vak bij een grote internationale speler in de verhuur industrie terecht gekomen, waar ik door middel van een high potential program in diverse internationale rollen binnen HR, M&A Integratie en sales & operations ervaring heb kunnen opdoen. Op deze manier heb ik HR vanuit diverse ooghoeken kunnen ervaren. Vervolgens heb ik bewust gekozen om terug te keren naar HR en in diverse organisaties senior managementposities vervuld tot aan mijn huidige rol als HR Director. Recentelijk heb ik mijn studie aan Oxford University gericht op leadership, strategy en finance met een mooi resultaat kunnen afronden. Mede door de diverse rollen die ik zowel in de lijn als in staf heb uitgeoefend heeft het mij tot een sterk HR persoon gemaakt, waarbij ik het strategische belang van HR benader als een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Waar werkt u?

Momenteel ben ik werkzaam bij Munckhof, een van de grootste personenvervoerders van de Benelux. Hier ben ik verantwoordelijk voor HR voor een organisatie van 1800 medewerkers. Sinds 2022 behoort Munckhof tot InfraMobility waar de Belgische organisatie Hansea en het Nederlandse Munckhof onderdeel van uitmaken. Sinds oktober 2023 vervul ik binnen InfraMobility de positie HR Director voor in totaal 3000 medewerkers.

Waarom is het belangrijk dat HR Data-Driven is?

In mijn ogen kan HR niet zonder data-driven decision making. Om juiste strategische beslissingen te nemen in de business is het van cruciaal belang om dit te onderbouwen met cijfers. Op deze manier is de business ook beter te overtuigen en in staat om strategische beslissingen te nemen voor de toekomstbestendigheid van de organisatie en daarmee ook de continuïteit die je kunt bieden voor je medewerkers. Daarnaast is het ook een belangrijk middel om te weten waar je staat als organisatie en aan welke knoppen je kunt draaien om HR optimaler in te zetten. Denk hierbij aan het voorspellen van sturingscijfers om hiermee de blik op vooruit te focussen in plaats van enkel achteruit te kijken. Dit is waar de toekomst ligt en HR meer op in dient te spelen. Op deze manier ben ik ervan overtuigd dat je grotendeels je meerwaarde aan de business kunt aantonen door HR thema’s te onderbouwen met data.

HRtop100 - Virginia Colurcio, VP P&C Prologis Europe

Virginia Colurcio

Senior Vice President People & Culture Europe and Global Organizational/Talent Strategy bij Prologis Europe

HRtop100_podcasts_2019_Joop_Schippers

Joop Schippers

Hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht

Menu