David Hulsenbek

CHRO bij Salta Group

David Hulsenbek was ten tijde van opname van de podcast HR & Transformation Lead bij Valcon. Sinds 1 februari 2023 is hij werkzaam als CHRO bij Salta Group. In deze podcast spreken we met hem over identiteit, en de individuele focus die we als werkgever moeten aanbrengen in het aantrekken van talent. Meer hier over horen? Luister het in deze podcast, opgenomen op 19 oktober 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u, waar werkt u en welke HR thema’s hebben uw interesse en waarom?

David Hulsenbek (1969) groeide op in Zutphen en studeerde Rechten in Utrecht. Tijdens zijn studie vervulde hij zijn militaire dienstplicht in Seedorf. Na zijn afstuderen werkte hij in diverse HR functies in de zakelijke dienstverlening bij o.a. Accenture, ABN Amro, Clifford Chance en laatstelijk als VP HR SaaS leverancier Keylane. David werkte tot 1 februari 2023 als HR Transformation Lead voor Valcon. Valcon is een middelgroot adviesbureau dat zich richt op ‘consulting, technology en data’ en is met 1500 medewerkers actief in Nederland, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk en heeft een nearshore locatie in Kroatië, Servië en Roemenië. Valcon is een sterk pragmatische adviseur die schouder aan schouder met klanten in verschillende sectoren werkt aan duurzame oplossingen. De afgelopen periode kenmerkte zich door een ‘buy & build’ strategie, waarmee meerdere bedrijven aan de groep werden toegevoegd. Valcon heeft een sterke ambitie van groei.
Als het gaat om het vak van Human Resources stelt David de mens en de menselijke maat centraal. De kern van het HR-vak gaat volgens hem over het inrichten en aansturen van de meerdere verbindingen die er tussen mens en organisatie bestaan (bijvoorbeeld praktisch, ideëel, emotioneel, juridisch, financieel, gedragsmatig, arbeidsvoorwaardelijk) – en de combinatie van die verbindingen. Je moet er als bedrijf vanuit gaan dat je medewerkers er iedere dag weer autonoom voor kiezen om bij jou te werken – en jouw bedrijf moet zich inspannen om dat te faciliteren. Daar speelt HR een grote rol in door het excellent mogelijk inrichten van de employee journey van werving, onboarding, total reward en met name door het samen met de medewerker inrichten van een stevige ontwikkeling.

Dat laatste is volgens David de kern van het voortdurende gesprek tussen organisatie en mens. Om vervolgens leiders en managers mee te nemen in een excellente uitvoering daarvan, dat is volgens David niets minder dan inspirerend, want daar ontmoet je de mens in zijn volle breedte en diepte. En wat is er nou interessanter dan dat?

David is getrouwd met Gabi en is in zijn vrije tijd druk met motorrijden, voetballen in een veteranenelftal, vrienden, literatuur en zijn drukke gezin met drie kinderen (18, 16, 14) en een hond (2).