Jeroen van Wettum

Global Head of HR bij De Vegetarische Slager

Bekijk hier de inzending van Jeroen van Wettum voor de Categorieprijs Sustainability:

Mijn naam is Jeroen van Wettum, 34, en ik woon met mijn vrouw Sanne en dochtertje Linde (en tweede kindje op komst) in Waalre. Mijn vrouw werkt in Maastricht als Kinderintensivist in het Academisch Ziekenhuis, en ik werk zowel in Rotterdam, Wageningen als Breda voor de Vegetarische Slager. En dus was Waalre een mooie uitvalsbasis voor ons drukke gezin.

Na mijn studie ben ik direct bij Unilever gestart; eerst als stagiair in Sales en daarna het HR vak ingerold. Geen moment spijt gehad! Heb verschillende rollen gedaan binnen Unilever, zowel lokaal als internationaal, in fabrieken als op het hoofdkantoor. Altijd dichtbij de business – waar mijn hart het snelst van gaat kloppen. HR zit bij Unilever altijd aan de directietafel, dus vrij snel in je carrière ben je onderdeel van leiderschaps- en managementteams en beslis je dus mee over de toekomst en ontwikkeling van de mensen in jouw deel van de organisatie. Naast traditionele HR Business Partner rollen heb ik een aantal projecten mogen doen zoals de verkoop van onze Unox Fabriek in Oss en die van onze historische Margarinetak.

3 jaar geleden overleed een van mijn goede vrienden. Hij was tropenarts in Sierra Leone, en deed zo iets moois en goeds voor de wereld. Toen hij overleed heb ik met mezelf afgesproken dat ik iets méér wilde bijdragen aan de wereld dan dat ik dat in mijn carrière tot dan toe deed.

Rond die periode kwam mijn droombaan vrij waar duurzaamheid zo direct tot uiting komt, en heb ik dus gesolliciteerd: Hoofd HR bij de Vegetarische Slager. Dit prachtbedrijf was een jaar eerder overgenomen door Unilever, en aan mij is het sinds ik aangenomen werd, de taak om de organisatie goed te integreren, de juiste cultuur te bouwen en behouden, en een organisatie neer te zetten die blijft meebewegen met de grote groei die we doormaken. En dat doe ik met heel veel plezier, passie en een fantastisch team.

Duurzaamheid en de wereld van mens en dier een stukje beter maken, daar vechten wij elke dag voor. Zo hebben we, sinds onze oprichting in 2010, meerdere miljoenen dieren gered. Daar zijn we in 2022 voor erkend met de nummer 1 plek in de Sustainable Brand Index. En zeg nu eerlijk: wat is er nou mooier dan elke werkdag afsluiten met het gevoel dat dierenlevens hebt gered?!

HRtop100_podcasts_2019_Diana_Storm

Diana Storm

Hoofd Human Resources bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Menu