Maarten van Beek

HR Directeur bij ING Benelux

Bekijk hier de inzending van Maarten van Beek voor de Categorieprijs Sustainability:

‘Sustainable Progress for All’ is de strategie voor ING in Nederland. Een strategie waar ESG de pijler is voor onze medewerkers en klanten. Ons HR team heeft een grote rol gespeelt in zowel het process waardoor deze nieuwe strategie tot stand kwam, maar natuurlijk ook het invulling geven hieraan.

Ik ben trots dat ik al mijn HR collega’s mag helpen het beste uit zichzelf te halen en te kijken hoe zij, vanuit hun expertise, een positieve bijdrage kunnen leveren aan diversiteit, klimaat of financial health. Vanuit hun expertise zoals learning, talent, P&R, communicatie of vanuit hun passie. Als HR Directeur voor ING Benelux heb ik een prachtbaan, om met ons geweldig team impact kunnen maken op onze 22.000 collega’s en 11 miljoen klanten.

Bij ING rijden we alleen nog elektrisch of kom je via onze Mobility card via het OV, een (lease)fiets naar kantoor. We werken hybride en zorgen voor maximale flexibiliteit in waar en wanneer je werkt of vrij hebt. Alle medewerkers kunnen een paar dagen per jaar MVO verlof opnemen om zich inzetten voor een mooier en beter Nederland, en iets waar zij energie kan krijgen. Collega’s vanaf 60 kunnen een dag per week op kosten van ING voor een NGO of andere maatschappelijke organisatie werken, zodat hun kennis en kunde ook buiten ING gebruikt kan worden. Onze teamactiviteiten worden in samenwerking met het ING Fonds gekoppeld aan het helpen van goede doelen bij medewerkers in de buurt. En, als ING het goed doet en haar MVO doelstelling haalt profiteren alle ING’ers hier van mee.

Als vader van Boudewijn (11), Anna-Brechtje (10) en Elle-Noor (8) ben ik me er meer en meer van bewust geworden dat we als organisaties en leiders een grote verantwoordelijkheid hebben om Nederland en de wereld mooier en beter te maken. Als HR directeur zit in midden in de business en kan ik de focus op sustainability elke dag vergroten en versnellen. 4000 collega’s hebben een training gevolgd om mensen te helpen financieel fit te worden of blijven, alle ING’ers krijgen een training hoe ze vanuit hun rol een positieve bijdrage aan ‘ Sustainable Progress for All’ en het klimaat of financiële gezondheid kunnen geven. Onze trainees krijgen in de eerste maand hun ESG opdracht. Ikzelf en mijn team zitten voor vele van ING’s sustainability ambities in de driver’s seat. Niet alleen omdat het zo nodig is, maar met name omdat het geweldig is positieve impact te kunnen maken. De People functie is DE plek om impact te maken. Er is nog veel werk te doen, maar onze ambities zijn groot.