HRtop100_podcasts_2019_Joost_Sluijs

Joost Sluijs

Directeur HR bij Universiteit Twente

Op het moment van opname is Joost Sluijs Directeur HR bij Universiteit Twente, waar hij in 1 januari 2016 is gestart.

We spraken hem over zijn visie op het HR-vak. Je hoort het in de podcast! Nu al iets meer weten waar Joost zich mee bezighoudt? Dit zijn de HR-thema’s waar zijn specifieke interesse naar uitgaat:

‘HR is zo goed als het in de praktijk werkt. De rest is papier en goede bedoelingen.

Om de impact van HR te vergroten, dient HR echt in te stappen bij de vertaling van beleid naar praktijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat iedere verandering vanaf dag één samen met de gebruikers wordt opgepakt. Het is vanuit HR de kunst om in de context van concrete vraagstukken (kleine) interventies te doen, gericht op de patronen in de organisatie. Dat vraagt nieuwsgierigheid, reflectievermogen en wijs leiderschap. Het inzetten op individugerichte leertrajecten blijft belangrijk, maar is niet meer genoeg. De huidige tijd vraagt om domeinoverschrijdend teamwork. Juist daar ontwikkel je nieuwe vaardigheden.

Een uitdaging voor HR is het omarmen van digitalisering, juist in de meer “persoonlijke” domeinen. Niet blindelings, wel van harte. Als we dat doen, geloof ik dat HR een strategische bijdrage kan leveren om de menselijke maat in het midden te houden in de digitaal transformerende toekomst. Dat past heel goed bij de Universiteit Twente, de people first university of technology.’

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.