Joost Sluijs

Joost Sluijs

Directeur HR bij het UMC

Joost Sluijs is Directeur HR bij het UMC. Wat wij op 8 september 2021 met hem bespraken? U hoort het in de podcast!

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Joost Sluijs, ooit opgeleid in de technische wiskunde & logistiek. In de loop van mijn loopbaan heb ik ontdekt dat mijn energie, interesse en primaire aandacht uitgaat naar mensen, organiseren en veranderen. Dat komt als HR directeur prachtig bij elkaar.

Waar werkt u?

In het UMC Utrecht, een machtig relevante en complexe organisatie die vanuit onderwijs, onderzoek en zorg werkt aan de zorg van vandaag en morgen.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Het zijn voor de HR professional uitdagende tijden. Er is heel veel aan de hand. Mijn interesse gaat daarbij vooral uit naar:

  • People analytics; omdat we daarmee (eindelijk) vanuit HR een deuk in een strategisch pakje boter kunnen gaan schoppen.
  • Diversiteit & Inclusie; omdat daar nog zo verschrikkelijk veel te doen is. De grote organisaties en witte heteroseksuele mannen zijn aan zet.
  • Wat is werken post corona; omdat we versneld in een spannende nieuwe werk-werkelijkheid beland zijn, waarvan we de impact nog niet overzien.
  • Organisatieontwikkeling; omdat je met een systemische bril zicht krijgt op de patronen en daarmee met minder energie een blijvend verschil kan maken.