Josanne Verdonk

CHRO bij G-star RAW

“Wij moeten onze manier van werken gaan aanpassen aan de nieuwe generatie” In de podcast, opgenomen op 6 december 2022 met Josanne Verdonk, CHRO bij G-star RAW, hoor je hier meer over.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Ik ben Josanne Verdonk, 40 jaar, HR eindverantwoordelijke bij het enige echte denim merk G-Star RAW. Ik woon in Amstelveen met mijn man, 2 jongens van bijna 9 en 6,5 en hun kleine zusje van 1,5. Vanuit een studie fiscaal recht en de internationale loonbelastingpraktijk ben ik via (Executive) Rewards uiteindelijk in het brede HR vak gerold. Naast mijn gezin en sociale leven heeft sport altijd een belangrijke rol in mijn leven ingenomen, van hoofdklasse niveau teamsport tijdens mijn jeugd tot aan het 13 jaar lang geven van groepslessen op de sportschool. Ik ben er van overtuigd dat deze sportmentaliteit mij veel gebracht heeft en nog steeds brengt in het motiveren en aanzetten van mensen.

Waar werkt u?

G-Star RAW is een Nederlands fashion retail bedrijf, in 1989 opgericht. De afgelopen jaren maakte het een transitie door van wholesale naar retail, met steeds meer nadruk op online verkopen. Door corona werd die transitie naar online natuurlijk nog meer versneld. Innovatie is een belangrijke pijler van ons. Op ons Amsterdamse hoofkantoor zit men midden in het creatieve proces. We kunnen heel snel nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. In het verleden uitte die inventiviteit zich onder andere in een jarenlange samenwerking met ontwerper Pierre Morisset. Hij introduceerde in 1996 de ‘Elwood’, een jeans gemodelleerd naar de outfit van een motorrijder, met kniestukken en een zadelstuk. Het was een primeur op modegebied die ons merk internationaal op de kaart zette. Creativiteit zie je daarnaast ook terug in onze reclamecampagnes.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Ik ben altijd bezig met de toekomst, met nieuwe ontwikkelingen en hoe de wijze waarop men werkt en naar werk kijkt verandert. Ik vind het leuk om mijn team en de organisatie daarin te inspireren en toekomstbestendig te maken. Daarnaast, en dat komt denk ik door mijn sport achtergrond, hou ik er van om mensen aan te zetten het beste uit zichzelf te halen en hun passie te vinden in wat ze doen. Zo zonde als er energie verloren gaat doordat mensen met dingen bezig zijn die er eigenlijk niet echt toe doen! Ook dat brengt het bedrijf uiteindelijk weer zoveel verder. Win win dus. Tot slot is de rol van de leider zo ontzettend belangrijk. Voorbeeldgedrag moet ik naar mijn kinderen toe doen, maar in een organisatie speelt dit natuurlijk ook. Heel interessant!

Bianca Romviel

Bianca Romviel

Director Human Resources & General Affairs bij Samsung Electronics Benelux