Monique Hopmans

Vice president Group Human Resources bij Ingram Micro

De krapte op de arbeidsmarkt, inflatie, digitale transformatie, sustainability en leiderschap zijn actuele thema’s die Monique Hopmans, Vice president Group Human Resources bij Ingram Micro bezighouden. Ben jij benieuwd naar wat zij hierover vertelt? Je hoort het hier, in de podcast opgenomen op 1 december 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Wie bent u?

Ik ben Monique Hopmans getrouwd met Ton en samen wonen wij in Spanje en Nederland. Graag geniet ik van de Spaanse cultuur zoals het lekkere eten, de relaxte vibe en het fijne klimaat met veel zonlicht.

Waar werkt u?

Mijn carrière ben ik begonnen als leerkracht waar ik veel geleerd heb waar ik nog iedere dag profijt aan heb. Na een aantal jaren ervaring opgebouwd te hebben in Talent Management & Organisational Development functies bij diverse international bedrijven zoals ING, Cargill en CSM, heb ik gekozen voor een meer generalistische leidinggevende HR functie. Ik geniet enorm van de impact die ik elke dag kan maken. Op dit moment werk ik als VP HR bij Ingram Micro. Ingram Micro helpt bedrijven om met technologieën sneller producten te maken, verkopen en gebruiken. Ingram stelt bedrijven in staat efficiënter te opereren.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Talent Attraction, Development en Retention heeft op dit moment mijn grootste interesse naast Change management. Dat is ook omdat Ingram ‘as we speak’ door de grootste transformatie ooit gaat en HR daarbij een cruciale rol vervuld in het upskillen en reskillen van onze medewerkers. Deze focus is ook belangrijk om nu maar ook in de toekomst als bedrijf succesvol te zijn en een aantrekkelijke werkgever waar mensen graag willen werken.

HRtop100_podcasts_2019_Floor_Rink

Floor Rink

Hoogleraar Organisatiegedrag bij Rijksuniversiteit Groningen