Richard Greve

Richard Greve

Directeur HR bij Nederlandse Spoorwegen (NS)

Richard Greve is Directeur HR bij Nederlandse Spoorwegen (NS). Op 28 juli 2022 heeft hij het onder meer over twee trends die een enorme impact zullen hebben op hoe organisaties in de toekomst worden vormgegeven; digitalisering en de diversiteit in de samenleving. Meer weten? Luister dan nu zijn podcast.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Wie bent u?

Een praktische Amsterdammer met gevoel voor mensen. Hoewel geschoold als econoom beweeg ik inmiddels bijna 30 jaar tussen ondernemerschap, psychologie en IT.  En ja ze hebben veel met elkaar te maken. Ik ben begonnen als bankier, leerde veel van 15 jaar ondernemerschap in financiële dienstverlening en HR. Sta parallel al bijna 20 jaar op de planken in theaters en huiskamers. Rode draad: mensen, hun gedrag en hun behoeften. Inmiddels werk ik alweer 9 jaar in HR bij een grote onderneming, waar ik mijn ondernemerschap en gevoel voor mensen ten volle kan benutten.

Waar werkt u?

Als Directeur HR van de Nederlandse Spoorwegen houd ik samen met bijna 20.000 collega’s Nederland bereikbaar. Op 100% windenergie, natuurlijk duurzaam. Maar ook op alle andere manieren staan we als NS midden in de maatschappij. Als er wind mee is. Als er storm is. In de crisis staan we samen sterk. Dit maakt NS zo leuk: de veelzijdigheid van onze mensen, onze kansen voor de toekomst (want de trein is nog lang niet afgeschreven) en het feit dat heel Nederland met ons meedenkt. We zijn voor Nederland en van Nederland.

Welke (HR) thema’s hebben uw interesse en waarom?

Ik heb meer dan 10 jaar gewerkt in de arbeidsbemiddeling en inmiddels de wisselingen in de arbeidsmarkt van alle kanten mogen tackelen. Het verandert ieder jaar en ik vind het leuk daarop in te spelen. Verder vraag ik me altijd af waarom mensen doen zoals ze doen. Dus cultuur, gedrag en leren hebben mijn grote focus. En daarmee ook leiderschap. Met een kleine l.

HRtop100_podcasts_2020_Frans_Kools

Frans Kools

Group HR Director bij Barentz International