Willemijn van der Deijl

Chief People Officer bij Mazars

Willemijn van der Deijl, Chief People Officer bij Mazars, bespreekt in deze podcast drie belangrijke thema’s: arbeidsmarktkrapte, het nieuwe werken en regelgeving. Wil jij hier meer over weten? Luister dan nu deze podcast, opgenomen op 20 september 2022.

Deze podcast op Spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Wie bent u?

Ik ben Willemijn van der Deijl, getrouwd en moeder van 5 kinderen. Na ruim 20 jaar werkzaam in het HR vak, vind ik het nog steeds het mooiste vak. Ik vind het geweldig er aan bij te dragen dat mensen zichzélf kunnen zijn, gezien worden en worden uitgedaagd en elkaar uitdagen om te ontwikkelen. Die ontwikkeling is de basis van een lerende organisatie!

Waar werkt u?

Ik ben werkzaam als Chief People Officer bij Mazars. Mazars is een accountants- en adviesorganisatie met ruim 44000 medewerkers wereldwijd waarvan 1000 medewerkers op 11 vestigingen in Nederland. We bieden de mogelijkheden van een grote organisatie, mét persoonlijke aandacht. Dat vind ik heel bijzonder. We maken echt werk van ons motto “A Global School of Excellence. A Great Place to learn for all.”

Welke HR thema’s hebben uw interesse en waarom?

Het gaat mij om het constant optimaliseren van het individuele- en het organisatiebelang op allerlei gebieden. Dat maakt HR zo boeiend, divers en actueel. Binnen het hele spectrum heb ik een bijzondere interesse in talentontwikkeling, leiderschap en inclusie. Ze raken elkaar en zijn wederzijds afhankelijk van elkaar. Daarnaast vind ik het thema werk-privé-balans uitdagend.

Talentontwikkeling is voor mij de basis van het HR vak. Ik gun iedere medewerker een goede gesprekspartner over zijn of haar ontwikkeling in zijn eigen team. Iemand die in staat is de goede vragen te stellen, te inspireren en uit te dagen. Een gesprekspartner die je vooral het gevoel geeft dat je jezelf mag blijven en dat je wordt gewaardeerd om wie je bent. De tijd wordt steeds digitaler en daarmee lijken we vaak nog taakgerichter én efficiënter te worden. Ik vind juist nu die verbinding ongelofelijk belangrijk. Daarnaast gun ik alle medewerkers een gesprekspartner die op het juiste moment op tafel springt voor hem of haar. Ik vind het de taak van HR om te zorgen dat er voldoende gesprekspartners zijn.

Leiderschap gaat natuurlijk hand in hand met talentontwikkeling. Om talenten te ontwikkelen hebben we leiders nodig die kunnen reflecteren op zichzelf, die zich kwetsbaar kunnen opstellen, open staan voor feedback en het echte gesprek kunnen voeren. Leiders die letterlijk en figuurlijk ruimte geven aan anderen en richting geven aan business development, met andere woorden: hoe maken we de taart groter?

Inclusie combineert talentontwikkeling en leiderschap. Ik denk dat de noodzaak van diversiteit anno 2022 inmiddels wel bekend is. Om diversiteit te laten slagen, moeten we de volgende stap zetten, namelijk die van inclusie. Diversiteit bestaat op meerdere vlakken, zoals gender, achtergrond, generatie, denkwijzen, etc. Inclusie kunnen we bereiken door met behulp van alle verschillen samen te werken.

Het thema werk-privé-balans heeft door Covid 19 een hele andere betekenis gekregen. Ik vind dit een uitdagend onderwerp omdat het in iedere levensfase weer anders wordt ervaren. De verwachtingen van huidige starters zijn heel anders dan die van 10 jaar geleden maar ook van medewerkers met jonge kinderen. Hoe helpen we medewerkers keuzes te maken zowel in de afweging van het privé- als het organisatiebelang? En hoe krijgen we organisaties zo ver dat zij het belang zien van het mogelijk maken van die keuzes?

Ik hoop dat ik nog lang kan bijdragen aan de verbinding tussen mensen.

HRtop100 - Tjahny Bercx - Leaseplan

Tjahny Bercx

CP&PO & Country Cluster Executive bij LeasePlan