Categorie 1 – Sustainability, powered by Vlerick Business School

Finalisten

Klik op de tegels om de video’s van de finalisten te bekijken!

Michèle de Haas

People Partner bij LUSH Nederland

Jonita Venetiaan

Manager Group HR bij ANWB

Nadine Beister

Groepsdirecteur HR bij Achmea

Ghislaine Aarts

Directeur HRM bij Arriva Nederland

Hilde Beckers

HR manager bij Verstegen

Lieke Skidmore-Vencken

HR-directeur bij Erasmus Universiteit Rotterdam

Bekijk hier de visie van Categoriesponsor Vlerick Business School over Sustainability. Aan het woord is Xavier Baeten, hoogleraar bij Vlerick, die zijn laatste inzichten deelt.

Onder duurzame ontwikkeling verstaat men het voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Op dit moment is duurzame ontwikkeling van onze planeet belangrijker dan ooit tevoren en speelt de bedrijfswereld hierin een cruciale rol.

Hoewel vele bedrijven wel iets vertellen (bijvoorbeeld op hun website) over duurzaamheid, bestaan er toch grote verschillen op het vlak van focus en maturiteit. Voor sommige bedrijven is duurzaamheid een add-on, omdat het nu eenmaal moet. Maar er is een toenemende groep van bedrijven die duurzaamheid ook inzet vanuit purpose en het waardebegrip veel ruimer ziet dan enkel waardecreatie voor de aandeelhouder. In essentie gaat het bij duurzaamheid over waarde creëren over de lange termijn. Waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, leveranciers, het milieu, de maatschappijen enz. Organisaties zijn momenteel meer bezig met de vraag hoe ze duurzaamheid kunnen concretiseren in hun organisatie doelen en dagelijkse managementpraktijk.

Voor deze prijs toetsen wij de genomineerden dan ook op de volgende 3 criteria:

Visie

  • Heeft een heldere visie op Sustainability in relatie tot HR

Strategische doelen

  • Heeft Sustainability doelen gekozen die duidelijk passen bij de organisatie en deze zijn ook zichtbaar en voelbaar voor alle werknemers

Resultaat

  • Heeft al concrete resultaten bereikt met deze Sustainability doelen