Categorie: Sustainability

Michèle de Haas

People Partner bij LUSH Nederland

Jonita Venetiaan

Manager Group HR bij ANWB

Nadine Beister

Groepsdirecteur HR bij Achmea

Ghislaine Aarts

Directeur HRM bij Arriva Nederland

Hilde Beckers

HR manager bij Verstegen

Lieke Skidmore-Vencken

HR-directeur bij Erasmus Universiteit Rotterdam

De toekomst is duurzaam, maar wat betekent dat voor organisaties, en specifieker, voor HR en HR-leiders? In deze categorie spreken we met organisaties die op een opvallende manier iets bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit kan op verschillende manieren en kan ook over diverse onderwerpen gaan. Denk aan een bijdrage aan de verbetering van het milieu via HR, maar ook aan bijvoorbeeld het duurzaam inzetbaar houden van individuen of werknemers, of aan meer praktische oplossingen zoals bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan in de bedrijfskantine.

We beoordelen HR-leiders voor deze prijs op de volgende 3 criteria:

Visie

  • De HR-leider heeft een inspirerende visie op ESG beleid waarin HR een hoofdrol speelt

Actie

  • De HR-leider heeft daadkrachtige programma’s of activiteiten gedreven vanuit HR op het gebied van sustainability

Impact

  • De HR-leider heeft binnen de organisatie toonaangevende resultaten behaald; of buiten de organisatie impact gemaakt op het gebied van sustainability vanuit een HR-beleid*

*Note: ‘buiten de organisatie’ betekent bijvoorbeeld dat u ergens aan meedoet om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen (denk aan een “werkgroepje” met verschillende HR-leiders) of simpeler: door al het eten in de kantine vegetarisch te maken is er zoveel minder CO2 uitstoot bespaard (buiten de organisatie).

Bij het indienen van de nominaties vinden wij het leuk om iets te lezen over concrete voorbeelden die de rest van de HRcommunity kunnen inspireren om zelf met het thema aan de slag te gaan. Of het nou gaat om zichtbare dashboards, upcyclen of laptop sleeves: we zijn benieuwd naar de voorbeelden en quick wins! Onder duurzaamheid verstaan we alles wat valt onder de UN Sustainability Goals.

Hoe is Effectory gelinked aan de Sustainability categorie?

Effectory heeft als eerste in Europa een wetenschappelijke scan ontwikkeld waarmee bedrijven kunnen rapporteren op interne ESG initiatieven. De scan laat zien dat je ESG initiatieven oprecht zijn en gedragen worden door je medewerkers. Lees hier meer over de ESG scan.