Sfeerimpressie 2023

De HRtop100 2023 was een succes! Op 23 maart vond dit jaarlijkse event, plaats in de prachtige locatie van Microsoft. Naast de gebruikelijke Vakjuryprijs en Publieksprijs werden er dit jaar ook prijzen uitgereikt voor drie categorieën: Sustainability, Diversity & Inclusion en People Development.

Na een maandenlange campagne zijn de winnaars van dit jaar dan eindelijk bekend! De vakjury was er over eens dat de Vakjuryprijs van dit jaar moest gaan naar Sophie Geerts-Jaspers van Lidl. De runner-up prijs ging naar Meike Salvadó van Van Oord. De HR directeur die beloond werd met de meeste publieksstemmen en daarmee de Publieksprijs was Willemijn van der Deijl van Mazars!

In de categorie Sustainability ging de prijs uit naar Heleen Cocu-Wassink van Alliander. De categorieprijs voor de categorie Diversity & Inclusion werd bemachtigd door Gemmie Hermens van ISS Nederland. Als laatste, but not least, ging de prijs voor de categorie People Development naar Mariken Radstaat van iHUB. Deze dames wisten met hun innovatieve visies de meeste stemmen binnen te slepen.

Bekijk de aftermovie

Het HRtop100 magazine is uit!

Beeldverslag

Alle foto’s zijn gemaakt door Mariëlle van Opbergen.

HRtop100 Webinars

Tijdens het HRtop100 2023 event op 23 maart 2023 gingen HR-directeuren in gesprek met Glenn van der Burg over trending topics op het gebied van HR. Benieuwd naar deze gesprekken? Bekijk hieronder de webinars!

Kirsty van der Plas van WTW, Kitty Batist van Eurocaps, Susanne Hamelink van Manpower Group

Het ziekteverzuim is flink gestegen. Maar komt dat door meer zieken? Uit onderzoek blijkt dat veel verzuim het gevolg is van financiële zorgen: Door schulden of de hoge energieprijzen. Welke rol kan een organisatie spelen bij deze zorgen van medewerkers? En hoe pak je dat aan?

Sophie Geerts – Jaspers van Lidl, Heleen Cocu van Alliander, Waseem Alkhateeb, Partner HR Transformatie bij KPMG

Ooit was HR een back-office. Op veel plekken nu getransformeerd tot een beleidsmaker, een service gerichte afdeling met veel kennis van zaken. En sterker nog, de krapte op de arbeidsmarkt heeft HR aan de bestuurstafel gekregen. Maar is het niet tijd voor een volgende stap? HR als mede-vormgever van het werk in de business. Niet meer adviseren, maar meesturen of zelfs ingrijpen. Wordt dat de volgende stap voor HR? En wat betekent dat voor de transformatie van HR zelf?

Linda Emmery van Visma, Sophie Geerts – Jaspers van Lidl, Gijs Groeneveld van OpenUp

Het brein is het belangrijke gereedschap in je werk. Maar hoeveel verstand hebben we nu van de optimale werking, training en onderhoud van je brein? Daar valt nog veel winst te behalen om collega’s beter en met meer rust te laten presteren. En om te gaan met tegenslagen in het werk en het leven. Hoe kun je daar aan bijdragen vanuit HR? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Angelique Kruif van Lineage, Klaske de Jonge van Gemeente Utrecht, Britt Breure van AFAS

Hoe inclusief is jouw organisatie? Gender, LHBTI+, Culturele achtergrond? Er is gelukkig veel aandacht voor. Maar hoe staat het met de aandacht voor mensen met een beperking? Hoe biedt je werk aan deze grote groep mensen? Hoe start je? En wat brengt het je?

Linda Sproet van Majorel, Raymond van Hattem van Prorail, Britt Breure van AFAS

Het hybride werken is voor velen een zegen. Niet meer in de file; Niet meer lang reizen voor één afspraakje; Maar hybride werken. De mobiliteit van ons werk zorgt ook voor uitdagingen. Want wanneer zet je je werk aan en wanneer zet je het uit. De continue prikkels door mails en Whatsappjes zorgen voor stress en spanning. Hoe helpen we collega’s om werk uit te zetten? Om los te laten. Te ontspannen na een inspanning?

Britt Breure van AFAS, Anita Klaver van Enreach, Arjen Swank van Effectory

Als verandering een constante is, dan is het raar om een veranderproject te starten. Blijkbaar ben je dan te laat. Dus verandering moet van elke dag zijn. Medewerkers zien dat. Hoe zorg je ervoor dat je effectief luistert naar de ideeën en meningen van je medewerkers? Als organisatie, maar ook als manager of collega?

David Hulsenbek van Salta Groep, Ammarai van der Linde van Vandebron, Arjen Swank van Effectory

Het is je gelukt. Door goed te luisteren naar je collega’s, stromen de ideeën en verbeterplannen binnen. Hoe organiseer je dat er iets gedaan wordt met de ideeën en meningen van je medewerkers? En voorkom je dat ze nooit meer reageren, omdat jij nooit heb gereageerd?

David Hulsenbek van Salta Groep, Melanie van Hemert van DPG Media, Juliëtte Plantenga van Lepaya

HR onderwerpen zoals leren en ontwikkelen, liggen steeds vaker op de bestuurstafel. Daar worden ook andere vragen gesteld. Zoals: “Wat leveren al die trainingen eigenlijk op? Of: “Wat is de impact van onze investering in Learning and Development?” Welke bijdrage levert het aan de strategie van het bedrijf? En, wat vraagt dit van een HR afdeling?

Dorien van Drunen van MN, Bert van Dijk van Purple HRM, Carola Boer van Bol.com

Zorgen dat jouw geweldige collega’s graag bij jouw organisatie willen blijven werken, is altijd belangrijk geweest. Maar met de structureel krappe arbeidsmarkt, is het alleen maar urgenter geworden. Wat is daar voor nodig? En waar in de organisatie? Data is het nieuwe goud. Hoe kun je data gebruiken voor je retentie? En hoe kun je pragmatisch starten?

Robert Grem van Universiteit van Amsterdam, Josanne Verdonk – GSTAR Raw, Bert van Dijk – Purple HRM

Eén ding weten we zeker. Werk zal de komende jaren voor iedereen veranderen. Welke skills heb je in de komende jaren nodig? En wat heb je nu al in huis? Zo kun je bepalen wat je ontwikkel-uitdaging is. Hoe kun je data inzetten om een beeld te krijgen van nu, de toekomst en hoe jouw organisatie zich ontwikkeld?

Els Oosthoek van Topaz, Gemmie Hermens van ISS, Nicole Bouwmeester van SAP

Vrouwen verdienden in 2020 gemiddelde 13% minder dan mannen. Maar die loonkloof is er bijvoorbeeld ook met LHBTIers. Vanuit de EU gaat in 2024 een richtlijn in voor de gelijke betaling met verstrekkende gevolgen voor organisaties. Zoals vergaande transparantie over salarissen voor medewerkers en zelfs sollicitanten. Hoe gaan organisaties om met de loonkloof? Hoe zorg je voor verandering en het bijbehorende draagvlak? En wat levert het behalve rechtvaardigheid op?

Susanne Hamelink – Manpower Group, Caroline Tervoort – KPMG, Prof. Koen Dewettinck van de Vlerick Business School

Veel organisaties zijn actief aan de slag gegaan met het herontdekken van hun purpose. Gedreven door noodzaak tot verduurzaming, maatschappelijke relevantie of wens van hun medewerkers. Nu staat die ronkende purpose op papier, op je website en op mooie posters, maar zit het al in de hoofden en harten van de collega’s? Hoe zorg je ervoor dat de purpose betekenis krijgt in het dagelijkse werk van medewerkers? Hoe verwerk je het in HR activiteiten zoals Leren en Ontwikkelen? En welk effect kan dat dan hebben?

Klaske de Jonge – Gemeente Utrecht, Raymond van Hattem – Prorail, Henk Ritmeester, director Microsoft Viva

Veel HR doelen gaan over veranderen binnen het werk. Want in het werk daar gebeurt het. Of het nu inzetbaarheid, leren of presteren is. Maar hoe we werken is vaak vol van ingesleten patronen. Hoe kom je achter die patronen? En doorbreek je ze?

Willemijn van der Deijl van Mazars – Publieksprijs, Sophie Geerts – Jaspers van Lidl de winnaar van de vakprijs, Henk Ritmeester, director Microsoft Viva

De winnaars van de HR Top 100 zijn bekend! Willemijn van der Deijl van Mazars – Publieksprijs en Sophie Geerts – Jaspers van Lidl de winnaar van de vakprijs. Wat is hun visie op het HR Vak? Waar stoppen zij hun tijd en aandacht in? En waar zijn ze mee gestopt? Wat kunnen wij van hen leren?

Top 10 Publieksprijs

Zie hier de top 10 finalisten van de Publieksprijs 2023!

Keynote sprekers

Bekijk hier het verhaal van keynote Lisanne Bos-de Zeeuw van Lepaya terug dat plaatsvond voorafgaand aan de uitreiking van de People Development prijs!

Bekijk hier het verhaal van keynote Waseem Alkhateeb van KPMG terug dat plaatsvond voorafgaand aan de uitreiking van de Diversity & Inclusion prijs!

Bekijk hier het verhaal van keynote Koen Dewettinck van Vlerick Business School terug dat plaatsvond voorafgaand aan de uitreiking van de Sustainability prijs!

Winnaar Publieksprijs

Elke HR-directeur weet: een netwerk hebben is belangrijk, maar die ook weten te mobiliseren is misschien wel nóg belangrijker. Dat doe je tenslotte ook dagelijks op je werk. Welk inspirerend verhaal sprak de HR-community het meeste aan? De winnaar is geworden:

Winnaar & runner-up Vakjuryprijs

In de weken voorafgaand aan het event, ging de strijd ook nog even door voor de Vakjuryprijs. Hiervoor konden HR-leiders worden genomineerd waarna de zes finalisten in gesprek zijn gegaan met de vakjury bestaande uit Kees de Rijke, Linda Keijzer en Mattijs ten Brink.

Winnaar Categorieprijs Sustainability

Onder duurzame ontwikkeling verstaat men het voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Op dit moment is duurzame ontwikkeling van onze planeet belangrijker dan ooit tevoren en speelt de bedrijfswereld hierin een cruciale rol.

Hoewel vele bedrijven wel iets vertellen (bijvoorbeeld op hun website) over duurzaamheid, bestaan er toch grote verschillen op het vlak van focus en maturiteit. Voor sommige bedrijven is duurzaamheid een add-on, omdat het nu eenmaal moet. Maar er is een toenemende groep van bedrijven die duurzaamheid ook inzet vanuit purpose en het waardebegrip veel ruimer ziet dan enkel waardecreatie voor de aandeelhouder. In essentie gaat het bij duurzaamheid over waarde creëren over de lange termijn. Waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, leveranciers, het milieu, de maatschappijen enz. Organisaties zijn momenteel meer bezig met de vraag hoe ze duurzaamheid kunnen concretiseren in hun organisatie doelen en dagelijkse managementpraktijk.

Winnaar Categorieprijs Diversity & Inclusion

Een inclusieve en diverse werkomgeving geeft iedereen, ongeacht wie ze zijn of wat zij doen voor het bedrijf, het gevoel dat ze gelijkwaardig, betrokken, gewaardeerd en ondersteund worden in ‘alle’ aspecten van het werk en de werkomgeving.

Onderzoek bewijst dat een inclusieve en diverse werkomgeving een positief effect heeft op: 1) aantrekken van divers talent 2) retentie van medewerkers, 3) innovatie vermogen en uiteindelijk 4) financieel resultaat; Kernuitdagingen voor organisaties op dit moment en voor de komende jaren.

KPMG die zich als partner vanuit de inhoud verbonden heeft aan deze categorie, heeft zelf recent de term ‘Equity’ toegevoegd. Met deze toevoeging benadrukken zij dat ze meer willen dan dat iedereen zich welkom voelt en diversiteit gezien en gewaardeerd wordt; ze willen een organisatie zijn waar ieder individu ook echt gelijke kansen heeft.

Wij zien inclusie en diversiteit als sleutel aspecten om duurzaam succesvol te zijn als organisatie. Maar dat gaat niet vanzelf. Met deze categorie willen wij daarom organisaties die voorop lopen in het creëren van een diverse, inclusieve cultuur een podium geven.

Winnaar Categorieprijs People Development

De krappe arbeidsmarkt en het tempo waarin de wereld continue verandert vraagt veel van organisaties op gebied van talentmanagement. Niet alleen de zogenaamde ‘plug and play’ werknemers worden aangemerkt als talent, maar juist ook degene die nu de ervaring misschien missen, maar die wel het potentieel hebben om zich doorlopend te blijven ontwikkelen. Focus op de ontwikkeling van mensen zorgt er niet alleen voor dat je klaar bent voor de toekomst, maar houdt ook de achterdeur dicht omdat mensen voor een volgende stap minder snel buiten de deur kijken. Ook geeft het kansen om breder te kijken in de huidige arbeidsmarkt, waardoor mensen die normaliter misschien niet zouden passen toch aan de organisatie verbonden kunnen worden en in no time productief kunnen worden. Ondersteund door Lepaya als expert op People Development en upskillen, zet de HRtop100 met deze gelijknamige categorie award organisaties in het zonnetje die slimme aandacht besteden aan het ontsluiten van het volle potentieel van hun mensen. Doordat deze organisaties hun ervaringen en best practices delen met de HRcommunity worden zo andere organisaties ook geïnspireerd om met dit thema aan de slag te gaan.